Nederlands

Wat begon met een LinkedIn oproep over een stageplaats, eindigde met twee goede stages bij Farm Trans. Coen den Hollander (23) is stagiair in het Sales team en studeert op het moment Commerciële Economie aan Avans Hogeschool Breda: “Een vriend verwees vorig jaar mijn LinkedIn oproep door naar Farm Trans. Mijn eerste stage, binnen Marketing, heb ik als heel goed ervaren. Er werken hier leuke mensen, de sfeer is goed en iedereen komt een praatje met je maken. Dit beviel zo goed dat ik dacht: dat ga ik komend jaar weer doen en nu zit ik opnieuw bij Farm Trans!”

Voordat Coen op Avans begon, heeft hij de mbo-studie ‘Horeca Ondernemer Management’ afgerond. “Tijdens die studie merkte ik dat ik mezelf later niet zag werken binnen de horeca. In de opleiding vond ik het vak marketing leuk. Toen ben ik gaan kijken wat hierop aansloot en zo kwam ik op Commerciële Economie.” In de eerste twee jaar ligt de focus van deze studie meer op marketing en in het derde jaar vooral op sales. Het vierde jaar is zelf in te vullen. Coen vertelt verder over zijn studie: “Ik wilde het proberen en kijken of ik vanuit dit vakgebied wel op mijn plek zat. Dat was gelukkig zo.”                                                                                                               

De Salesafdeling bij Farm Trans zorgt er onder andere voor dat klanten binnenkomen. “Ik werk mee op Inside Sales, hier werk ik samen met een collega. Ik krijg uitleg hoe ik inhoudelijk op mails reageer, hoe ik tarieven af moet geven en offertes op moet maken.” En wat Coen het leukste vindt: “Het leukste nu is dat ik van alles wat kan proeven, bijvoorbeeld: meegaan op salesgesprek of meekijken met nieuwe salesontwikkelingen. Mijn collega’s nemen me overal goed in mee. Als ik zelf iets wil proberen of leren dan denkt iedereen met je mee en is dat ook echt mogelijk.”

Daarnaast schrijft Coen ook een actieonderzoek: “Farm Trans wil verbeteringen toepassen aan de portal waarmee gewerkt wordt. Er wordt vaak naar het verkeerde telefoonnummer gebeld, dit kost veel tijd.” Op het moment is Coen bezig met de uitwerking van zijn onderzoek. Zo heeft hij verschillende ideeën om de portal klantvriendelijk te maken: “De hoofdpagina wordt een veel-gestelde-vragen pagina. Daarnaast heb ik een overzicht ontworpen en ook een contactmatrix toegevoegd, zodat klanten gelijk bij de goede afdeling en contacten uitkomen.”

Coen vertelt ook nog over zijn meest waardevolle les uit deze stageperiode: “Wat ik hier heb geleerd is: ‘Nee heb je en ja kan je krijgen.’ Als je iets wil dan moet je dat vragen en daar duidelijk over zijn. Ik wilde bijvoorbeeld heel graag mee op salesgesprek dat heb ik uiteindelijk ook gevraagd en gedaan. Ik denk dat ik op mijn vorige stages mij nooit zo heb uitgesproken over wat ik wilde leren en vooral meeging met de flow. Terwijl er veel mensen zijn die je nieuwe dingen willen leren.”

De laatste vraag, of Coen nog iets wil delen, beantwoordt hij als volgt: “Als je een leuke stage zoekt, ga dan stage lopen bij Farm Trans. Het is een fijn bedrijf waarin je veel kan leren, met leuke mensen en een goede stagevergoeding. Het geeft een fijn gevoel dat je op je werk/stage staat en met iedereen goed overweg kan.“