Nederlands

Sophie, Joep, Iza en Maerle zijn studenten aan de Avans Hogeschool in Breda. In het tweede jaar van hun studie Bedrijfskunde kregen zij de opdracht om een groepsproject uit te voeren bij een bedrijf. Uiteindelijk kwamen zij in contact met Farm Trans en zijn daar begonnen met het opzetten van een verbetertraject binnen de divisie geconditioneerd transport van Farm Trans.

Naast ervaring opdoen binnen het bedrijfsleven was het doel van de stageopdracht een goed onderbouwd advies te leveren om de doorlooptijd van een deel van het order-to-cash proces te verkorten. Het order-to-cash proces gaat over het gehele proces dat start bij het plaatsen van een order door een klant tot de betaling van de factuur door deze klant.

Lees hieronder de ervaringen van deze studenten tijdens hun stage bij Farm Trans.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om bij Farm Trans stage te gaan lopen?

Tijdens de zoektocht naar een stagebedrijf zijn we eerst gaan kijken binnen onze eigen kringen en hebben we alle opties op tafel gelegd. Via een familielid zijn we in contact gekomen met deze organisatie en al snel kwamen we tot de conclusie dat Farm Trans een geschikt bedrijf zou kunnen zijn voor ons project.

Tijdens het kennismakingsgesprek waar we voor uitgenodigd waren, zijn we tot verschillende onderwerpen gekomen waar we mogelijk een verbeterproject voor konden gaan starten. Deze onderwerpen spraken ons aan waardoor we een vervolggesprek gepland hadden en het project bij Farm Trans waren gestart.

Wat is jullie positief opgevallen tijdens jullie stage met betrekking tot het bedrijf en de uitvoering van jullie stage?

Het eerste zeer positieve punt dat we willen benoemen is het warme ontvangst en de goede sfeer binnen de organisatie. Hierdoor voelden wij ons op ons gemak en was het geen probleem om vragen te stellen aan medewerkers. We merkten dan ook dat alle medewerkers ervoor open stonden om ons te helpen. Daarnaast was het ook erg fijn dat er een werkplek beschikbaar werd gesteld voor ons. Hier konden wij elke week terecht en konden we gebruik maken van de faciliteiten. Ondanks dat het geen eis was vanuit school.

Waren er dingen die verbeterd zouden kunnen worden om toekomstige stages bij Farm Trans beter te kunnen faciliteren?

Wij waren ontzettend blij met de ondersteuning die we kregen van medewerkers en onze projectbegeleider. We zijn ons ervan bewust dat we hier erg veel geluk mee hadden en dit niet bij alle organisaties het geval zal zijn. We denken daarom niet dat het bij een volgende stage anders zou moeten.

Hebben jullie het doel van jullie stageopdracht bereikt?

Het doel van de stageopdracht was het geven van een goed onderbouwd advies. Dit hebben we naar onze mening volbracht. Na de eindpresentatie hebben we uit de feedback te horen gekregen dat het advies heeft geleid tot nieuwe inzichten binnen Farm Trans.

Onze doelstelling die we opgesteld hebben tijdens het project is daarnaast ook behaald. Het bijkomende resultaat dat we behaald hebben is dat we nu weten hoe zo’n project in zijn werking gaat, waardoor we zekerder zijn voor onze stages die we alleen uit zullen moeten voeren in het derde jaar.

Zouden jullie in de toekomst bij Farm Trans willen werken? En in welke functie?

Sophie: “Naar mijn idee is Farm Trans een goede organisatie voor haar medewerkers, hierdoor spreekt het mij aan om in de toekomst bij Farm Trans te werken. De werkomgeving met betrekking tot de indeling van het gebouw en 1 grote centrale kantine die ontbreekt, trekt mij minder aan. Naast de functie als bedrijfskunde ben ik ook door deze stage tot inzicht gekomen dat Human Resource een interessant vakgebied is.”

Maerle: “Ik vind Farm Trans ook een erg fijne organisatie om bij te werken. De leuke medewerkers en de gezellige informele sfeer spreken mij aan om er daadwerkelijk te komen werken. Na de opleiding zou ik er als bedrijfskundige misschien wel wat kunnen betekenen, daarnaast vind ik de rol van de QESH (Quality, Environment, Safety, Health) manager ook erg interessant.”

Joep: “Ik vind Farm Trans een erg fijne werkomgeving hebben waardoor het bedrijf mij aanspreekt om in de toekomst te kunnen werken. Echter weet ik niet in wat voor functie in later zou willen werken dus daar kan ik niks over zeggen. Ik kan mij wel aansluiten bij Sophie dat ik een grote centrale gezamenlijke kantine vind ontbreken. Hierdoor leer je veel mensen uit de organisatie niet kennen.”

Iza: “Bij Farm Trans ben ik erg vriendelijk en warm ontvangen, er heerst een goede bedrijfscultuur. Als ik in de toekomst op zoek ga naar een baan zou dit prettige werkklimaat een extra overweging kunnen zijn om bij Farm Trans te solliciteren. Tijdens mijn studie ben ik momenteel nog zoekende naar welke richting ik op wil in het bedrijfsleven. Hierdoor vind ik het lastig aan te geven welke functie bij mij past.”

Hebben jullie nog een laatste tip of feedback voor ons?

Wij willen Farm Trans bedanken voor deze kans en alle goede hulp. Wij hopen jullie met ons advies te hebben geholpen en tot nieuwe inzichten te hebben gebracht.

Studie: HBO Bedrijfskunde 2e jaars, Avans Hogeschool Breda