Er was gelijk een klik

De vijfentwintigjarige Sanne kreeg van HR de uitnodiging om langs te komen en had al snel het idee dat deze stage heel interessant kon zijn. Er was gelijk een klik en ze voelde zich welkom in de Farm Trans familie.

“Ik had meerdere stageplekken waar ik mocht beginnen. Via LinkedIn kwam ik bij Farm Trans terecht. Ik was niet bekend met transport maar wilde graag iets met sustainability doen. Jean legde uit wat Farm Trans doet en daar zag ik gelijk potentie in.”

Sanne is bezig met een project voor chauffeurs die werken met walking floor trailers. “De kwaliteit en service bij nieuwe chauffeurs moeten hetzelfde zijn als bij de chauffeurs die al langer bij Farm Trans werken. Nieuwe chauffeurs krijgen toegang tot e-learning na het behalen van Code 95. Hier ben ik vier dagen per week mee bezig, naast het sustainability traject.”

Het valt Sanne op dat er veel aandacht is om het voor alle medewerkers van Farm Trans zo aangenaam mogelijk te maken. “Iedereen wil op het moment thuiswerken maar óók op kantoor. Er wordt veel moeite gedaan om dit te realiseren. De lijntjes zijn kort en er wordt rekening gehouden met de maatregelen. Er heerst geen angst en maken er het beste van.”

Haar stage loopt in juni af maar Sanne hoopt contact te houden met Farm Trans. “Ik wil graag betrokken blijven want ik vind het een hele mooie organisatie. Ik heb het hier erg naar mijn zin, de sfeer is informeel en ik voel me vrij om aan te kloppen voor informatie of een praatje. Die open en positieve werksfeer sluit heel erg aan bij hoe ik zelf ben.”

Sanne ziet zichzelf ooit projecten opzetten in Zuid-Afrika of elders in de wereld in een nationaal natuurpark.  Het is éven iets anders…

Studie: tweejarige Associate Degree opleiding, volwaardig HBO-5 niveau (project) management

Alle wegen vol met oranje wagens, hoe gaaf zou dat zijn?

Eva (20) loopt zestien weken stage en doet onderzoek naar hoe de marketing- en salesstrategie kan worden verbeterd en hoe afdelingen beter kunnen samenwerken om meer nieuwe klanten binnen te halen via de online- en offlinekanalen.

“Ik vind het een uitdagende branche om onderzoek te doen omdat hij zo specifiek is. Daarnaast wilde ik het bedrijf ook van binnenuit leren kennen. Ik ben zo opgegroeid met de verhalen van Farm Trans, dat ik het ook zelf wil ervaren.”

Doordat Eva in de coronaperiode stageloopt, werkt ze volledig vanuit huis. “Ik verdeel mijn tijd over het onderzoek, de opleiding en meewerken aan projecten, zoals de medewerkerspakketten. Ondanks dat ik vanuit huis werk, word ik goed begeleid door mijn stagebegeleider en voel ik me verbonden met andere collega’s.”

“Wat ik fijn vind, is dat het een gezellig bedrijf is en dat je bij iedereen terecht kunt met vragen. Farm Trans is heel erg toekomstgericht en de organisatie maakt snel stappen. Ik vond het heel prettig dat ik overal bij betrokken werd. Zo ben ik ook een dagje meegegaan met de vrachtwagen. De openheid en trots die je hier ziet, daar hou ik van.”

Volgens Eva worden stagiaires echt gewaardeerd binnen Farm Trans en tellen zij volwaardig mee. “Ik hoop in de toekomst samen met mijn broers en zus Farm Trans en Farm Frites naar een hoger niveau tillen. Alle wegen vol met oranje wagens, hoe gaaf zou dat zijn?”

Studie: Ecommerce, marketing, sales, TIO Rotterdam. Ik zit in mijn 2e jaar.

Transport is een traditionele tak van sport

Toen Rosaline (20) op zoek ging naar een stageplaats wist ze al dat ze iets in de transportwereld wilde. “Mijn sollicitatiegesprek verliep heel open. De bedrijfsdoelstelling van Farm Trans op het gebied van groei en innovatie sprak me heel erg aan.”

Met haar onderzoek gaat Rosaline kijken hoe Farm Trans haar naamsbekendheid op het gebied van geconditioneerd transport kan vergroten. Hiervoor spreekt ze veel mensen binnen het bedrijf en iedereen werkt enthousiast mee, vertelt ze. Ze is met veel dingen tegelijk bezig en op maandag maakt ze altijd een globale weekplanning. Naast haar onderzoek is zij ook betrokken bij diverse projecten.

“Transport is een traditionele tak van sport, daardoor moet je soms een grote stap maken op gebied van online marketing. Dat is tegelijkertijd een mooie uitdaging.”

Rosaline voelt zich als stagiair erg gewaardeerd. “Iedereen staat open voor een praatje en wil helpen bij het onderzoek. Hoewel ik veel vanuit huis werk, word ik goed op de hoogte gehouden van alle lopende zaken. Alles wordt verder draaiende gehouden en meetings gaan gewoon door.”

Ze zou het leuk vinden als Farm Trans steeds groter wordt en dat er wat meer rust komt voor de afdelingen als de hectiek rond corona voorbij is, waardoor ze zich kunnen verdiepen in grote projecten, aldus Rosalie. “Maar eerst ga ik mijn diploma halen en wat meer werkervaring opdoen. Wie weet wat de toekomst brengt…”

Studie: HBO communicatie en organisatie, specialisme marketingcommunicatiemanagement en 4e jaar bij Schoevers.