Nederlands

Als onderdeel van een stage is het bij Farm Trans ook mogelijk om een onderzoekstraject uit te voeren. Onze Fleet Assistant Analyst Coen Boerema (27) heeft dit traject doorlopen én kreeg een baan aangeboden. “Het onderzoek ging over het verminderen van stilstand in de vloot, een breed en interessant onderwerp. Aan het eind van het onderzoek zijn er uitkomsten uitgerold, maar hiermee is het vraagstuk niet meteen opgelost. Daarom voelde het ook heel logisch om te blijven plakken, om het uit te zetten.”

Tijdens de studie ‘Logistics Engineering’ maakt Coen kennis met alle takken van logistiek. De transportsector was dus niet helemaal onbekend: “Voor mijn studie had ik een plan gemaakt bij wat voor bedrijven ik stage wil lopen om zo de logistieke sector te leren kennen. Ik wilde sowieso de transportsector ervaren, dat is een groot deel van logistiek.”

Intussen werkt Coen al een tijdje als Fleet Assistant Analyst. Hij kijkt terug op een toffe onderzoeksperiode waarbij Farm Trans een speciale rol heeft gespeeld. “Alles was mogelijk. Ik werd meteen warm ontvangen en Farm Trans dacht mee met mij als student zijnde.” Ook de onderzoekende rol die Coen vervulde, noemde hij bijzonder: “Gedurende periode heb ik veel vrijheid en toegang tot alles wat ik nodig had gekregen. Het was echt heel erg open. Er wordt aan je gedacht.”

Op het moment houdt Coen zich, onder andere, bezig met het vertalen van zijn onderzoek naar acties en de uitvoering daarvan. Daarnaast stelt Coen verschillende rapportages over de vloot op: hoe de werkplaats het doet of een kostenoverzicht. Stapje voor stapje wordt Coen’s takenpakket vastgesteld. Daarnaast vertelt Coen dat hij zich graag bezighoudt met digitaliseren en techniek: “Ik kan mijn ei kwijt in data digitaal maken, rapportages opstellen en zaken overzichtelijk maken.”

Coen kijkt terug op een fijne periode en heeft het nog steeds naar zijn zin: “Ik werk bijna altijd op kantoor, want het is gewoon gezellig.” Het laatste advies aan andere studenten van Coen is om vooral veel verkennende stage/onderzoek gesprekken met bedrijven aan te gaan. Op die manier kan je makkelijk nagaan of een bedrijf bij je past of niet. “Ik heb gemerkt dat het veel makkelijker is om je stage te halen als je werkt bij een bedrijf waar je het naar je zin hebt, waar je je goed voelt bij de mensen om je heen en het werk dat je doet.”

Interesse? Het recruitment team staat klaar en helpt je graag verder!

Heb je een vraag over een vacature of wil je komenwerken bij Farm Trans? Wij zijn er voor je en helpen je graag verder!

jean