Nederlands

Luc Testers (22) is onze recent, juni 2023, afgestudeerde Driver Academy Coördinator. Aan het eind van zijn studie Logistiek besloot Luc stage te lopen bij Farm Trans. De reden? “Farm Trans is een bekend transportbedrijf bij ons thuis en ik wilde stagelopen bij een transportbedrijf in de agrarische sector. Deze sector vind ik toch wel het leukste.“ Een bijzondere leerperiode die resulteerde in een diploma én een vaste baan!

Net als vele opleidingen, rondde Luc zijn studie af met een stage en afstudeeropdracht. “Tijdens mijn stage hield ik me bezig met het automatiseren van Farm Trans haar eigen Transport Management Systeem. De focus lag op het automatiseren van de planningen. Als afstudeeropdracht heb ik een trailerplanning gemaakt. Het destijdse traileroverzicht was niet duidelijk. Hierdoor ontstonden problemen over de locatie en status van de trailers, het was vaak onbekend waar welke trailer stond.”

Na een paar maanden veranderde de structuur tussen een paar afdelingen. Er zat namelijk een overlap in een aantal werkzaamheden. Om deze reden werden alle rollen en taken opnieuw verdeeld. Luc kreeg een rol aangeboden bij de Farm Trans Academy. Systeembeheer, de coördinatie van chauffeurstrainingen en het ondersteunen van de driver trainer werden zijn voornaamste taken. Dit is dezelfde de rol die Luc nu bekleed als Driver Academy Coördinator. “De automatisering van planningen vond ik leuk, maar systeembeheer en de organisatie van trainingen voor bestaande en nieuwe chauffeurs vind ik ontzettend tof.”

Luc’s functie kent twee kanten: administratieve taken als rijtesten en trainingen organiseren én contact hebben met chauffeurs over trainingen. Het leukste aan Luc’s huidige functie? “Het contact met alle chauffeurs. Als een chauffeur binnenkomt, weet ik bij veel mensen wie het is. Ik zie ook de voortgang in mijn werk terug bij de chauffeurs. Bijvoorbeeld dat een chauffeur betere cijfers en driver performances haalt nadat wanneer diegene een training heeft gekregen. Ik zie dat mijn werk nut heeft.”

Als afsluiting wil Luc nog graag het volgende meegeven: “We streven als team ernaar om de kwaliteit en professionaliteit van de chauffeurs te verbeteren voor de organisatie. Hierbij ondersteunen we ook de chauffeurs in het veilig uitvoeren van hun werkzaamheden.”

Interesse? Het recruitment team staat klaar en helpt je graag verder!

Heb je een vraag over een vacature of wil je komenwerken bij Farm Trans? Wij zijn er voor je en helpen je graag verder!

jean