Nederlands

Fenne van Gorp (21) is één van onze recente aanwinsten. Als chauffeuse rijdt ze door stad en land met veel plezier: “Ik heb altijd al chauffeuse willen worden. Mijn moeder vertelde dat wanneer ik over vrachtwagens vertelde, ik altijd een sprankel in mijn ogen had. En ze zegt dat ik die nog steeds heb.” Via een speciaal leertraject heeft Fenne in één maand haar groot rijbewijs gehaald.

De broer en vader van Fenne hebben ook allebei bij Farm Trans gereden, haar broer was zelfs degene die Farm Trans aanbeval. “Eigenlijk wilde ik altijd al vrachtwagenchauffeuse worden, dat was mijn droom.” Fenne heeft eerst een andere studie geprobeerd, maar dat was niet haar ding: “Ik ben meer van het praktische in plaats van stilzitten en leren.”  Uiteindelijk is ze toch begonnen met werken, maar wilde ze ook haar rijbewijs halen.

Na een goed gesprek met Farm Trans werd het al snel duidelijk dat Fenne haar droom achterna zou gaan. “De theorie van het rijbewijs heb ik zelf geregeld, hiervoor had ik een dagcursus ingepland.”  In de tussentijd wilde Fenne niet stilzitten en ging ze aan de slag als Rangeerder op de Farm Trans locatie in Lommel. “Voordat ik in Lommel aan de slag was, kreeg ik al een berichtje dat ik kon beginnen met rijlessen. Na 4,5 dag praktijkles was ik opgegaan voor mijn examen en had ik mijn rijbewijs C gehaald! Eén week daarna kreeg ik meteen het berichtje dat ik verder kon met rijlessen voor rijbewijs CE.” Het hele traject ging als een speer voorbij.

De volgende stap was het type trailer kiezen. “Om mijn keuze makkelijker te maken ben ik een week lang met  verschillende collega’s meegegaan om alle type trailers te leren kennen. Het was een soort van liefde op het eerste gezicht met de bandlosser en aardappels. Dat had ik eigenlijk ook niet verwacht, maar ik vind het wel leuk!”

Nu ze eenmaal rondrijdt, bevalt het Fenne meer dan goed. “Ik vind het lekker om op de weg te zijn. Dat ik mijn eigen ding kan doen, je ziet van alles en leert veel nieuwe mensen kennen. Gewoon het hele wereldje spreekt me aan. Het is voor mij ook gewoon bekend en voelt soms een beetje als thuiskomen. Als ik de oudere garde tegenkom dan zeggen ze vaak tegen mij de dochter of zusje van.”

Het leertraject is misschien voorbij, toch leert Fenne elke dag nieuwe dingen: andere straten, nieuwe bochten en technieken. Fenne raadt iedereen dit traject aan en nodigt ook vooral vrouwen uit om hun grootrijbewijs te halen. “In dit wereldje vind je snel je eigen weg en moet je niet opgeven. Ik heb ook tegenslagen gehad. Je moet vooral doorgaan, want uiteindelijk krijg je het leven waar je altijd naar uit hebt gekeken. En er mogen echt wel meer vrouwen de weg op, we moeten elkaar wel een beetje steunen!”

Interesse? Het recruitment team staat klaar en helpt je graag verder!

Heb je een vraag over een vacature of wil je komenwerken bij Farm Trans? Wij zijn er voor je en helpen je graag verder!

jean